Citymail | shipping smarter

webshops

Trends in de logistiek

Same day delivery, online food en de drukke decembermaand; het zijn populaire onderwerpen in de Nederlandse logistiek. Wanneer en hoe speel je hier als webwinkel of logistiek bedrijf op in? Wat is een mogelijke commerciële kans en wat is vooralsnog gewoon een hype? Caroline Prick van PostNL legde tijdens de Webwinkel Vakdagen uit welke vier trending onderwerpen de logistiek veranderen.

 

Meer

Winkelbedrijven en webshops sturen fietskoeriers op je af

Fietskoeriersbedrijven in 25 steden bieden voortaan gezamenlijk hun diensten aan. Het online platform Fietskoeriers.nl wil voor landelijk werkende (web)winkels zendingen volgen en zo mogelijk binnen twee uur afleveren.

Meer

Webshops in levende lijve

Toch even die designprullenbak in het echt bekijken of de behoefte hebben aan oogcontact met een verkoper; ondanks de schijnbaar ontoombare opmars van online bestellen zijn er zat consumenten die behoefte hebben aan een fysieke winkel. Deze webshops zien dat ook en steken geld in stenen. 

Meer

Mogelijkheid om achteraf te betalen, beïnvloedt online shopgedrag positief

De mogelijkheid om achteraf te betalen schept een gevoel van vertrouwen en veiligheid, wat ertoe leidt dat de consument sneller bereid is om een aankoop te doen. Dat blijkt uit onderzoek van Rotterdam Business School en online marketingbureau Expand Online. 

Meer

PayPal en MyOrder werken samen

PayPal en MyOrder werken samen
PayPal heeft in Nederland weer een nieuwe stap gezet in mobiele betalingen door de introductie van de Check In-functionaliteit in de PayPal-app. In ons land werkt het hiervoor samen met MyOrder, de mobiele betaaloplossing van de Rabobank.
Meer

59.000 webwinkels in Nederland

Nederland zou op dit moment ruim 59.000 webwinkels tellen. Het aantal online shops is in een jaar tijd met 31 procent gestegen en vanaf 2015 zullen er waarschijnlijk meer online dan offline winkels zijn.

Meer